Valtuustoaloitteeni Pyynikin uimarannan kehittämisestä huippu-uimarannaksi


Pyynikin uimarannan kehittäminen huippu-uimarannaksi

Suomessa on tunnettuja uimarantoja, esimerkkinä Yyteri, Kalajoki tai Helsingin Pihlajasaari. Nämä houkuttelevat matkailijoita kesäisin kauempaakin. Tampereen uimarannoista Pyynikin uimaranta on paras. Ehdotan uimarannan kehittämistä niin, että Pyynikistä muodostuu kansallisesti tunnettu vetovoimainen uimaranta.

Pyynikillä on jo aluetta tunnetuksi tekeviä kohteita, jotka tuovat synergiaetuja: kesäteatteri, luonnonsuojelualue, näkötorni, tenniskeskus ja hotelli Rosendahl.

Uimarannalle pitäisi perustaa yleinen savusauna. Yleisiä savusaunoja on maassamme vain muutama. Saunan yhteydessä olisi myös talviuintipaikka. Nykyiset avantouintisaunat ovat säännöllisesti ruuhkautuneita. Saunan käytännön toiminta voitaisiin hoitaa uuden sitoutumattoman saunayhdistyksen kautta, johon kaikki asiasta kiinnostuneet yksityiset henkilöt ja yritykset voisivat liittyä. Hotelli olisi todennäköisesti kiinnostunut yhteistyöstä hankkeen kanssa.

Rakennuksen yhteyteen voidaan sijoittaa asialliset uimarannan pukeutumis- ja käymälätilat (jotka nyt puuttuvat), kioski, tila rantavalvojalle ja vaikkapa taivasalla oleva kesäkuntosali. Alueen luonteeseen soveltuvia toimintoja voidaan kehittää lisää esimerkiksi työryhmäpohjalta.

Tampereella 11.8.2010

Petri Siuro