EsittelyOlen ainavihreä hoitoalan ammattilainen. Luonto on suuri kiinnostuksen kohteeni. Vihreä huomasin olevani koijärven kuivatuksen ja Alta-joen valjastuksen aikaan. Tuolloinen alaikäisyyteni esti kuitenkin tapahtumiin osallistumisen. Suunnittelin luontaiselinkeinoista itselleni ammattia. Kaksivuotisen poromiehen tutkinnon olen suorittanut Kittilän maatalousoppilaitoksessa. Alan taloudellinen kannattamattomuus johti kuitenkin ammattialan vaihtoon.

Mielenterveyshoitajaksi ja sairaanhoitajaksi valmistuttuani olen ollut monenlaisissa hoitoalan töissä. Kehitysvammalaitos, koulukoti, vanhusten sairaala, terveyskeskuksen ensiapu, ambulanssi ja oikeuspsykiatrian osasto ovat tulleet tutuiksi. Menin töihin TAYS:n teho-osastolle vuonna 2005 ja työskentelin siellä vuoteen 2020. Vuoden 2021 alusta olen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin työsuojeluvaltuutettu.

Haluan, että vihreät ovat positiivinen tulevaisuuden puolue. Haluan, että meillä on myönteisiä vaihtoehtoja paremmasta tulevaisuudesta. Kyllä tasa-arvolle, perusturvalle, uusiutuvalle energialle, luomuruoalle, sairauksien ennaltaehkäisylle, uusille luonnonsuojelualueille, joukkoliikenteelle ja asutulle maaseudulle.

Olen asunut vuodesta 1991 Pyynikin näkötorninvartijan mökissä, siinä Pyynikin munkkikahvilan vieressä. Sijainti on mainio keskellä luonnonsuojelualuetta. Koiran ulkoilutusmaastoa riittää. Vanhassa 1937 valmistuneessa talossa ei ole vesijohtoa tai peseytymistiloja. Piharakennuksessa on puucee. Lämmitys hoituu polttopuilla, jotka teen itse.